De scheidingscoach

Nieuw bij Exscheiding de scheidingscoach

Jullie hebben besloten uit elkaar te gaan en hebben een gezamenlijke mediator gevonden of advocaat die jullie helpt om de scheiding te regelen.

 

Dit proces loopt maar je hebt behoefte dat iemand jou bij staat. Je hebt bijvoorbeeld behoefte aan:

 • Het na rekenen van de berekeningen
 • Het uitleggen van de berekeningen in Jip en Janneke taal
 • Het stellen van vragen over de financiële afwikkeling van de scheiding
 • Het meedenken over het opstellen van de omgangsregeling
 • Het meedenken om assertief maar niet aanvallend over te komen bij jullie volgende sessie.
 • Het gevoel te hebben dat je het niet alleen overziet en iemand naast je willen hebben staan
 • Een vertrouwde persoon waar je mag klagen, huilen, boos, verdrietig en blij mag zijn zonder dat je je in hoeft te houden.

Heb jij nu behoefte aan iemand die alles weet van scheidingen, berekeningen en ouderschapsplannen. En gun je jezelf een “ maatje” in je scheidingsproces?

Neem dan eens contact met ons op!

 

Een van ons tweeën, ( je mag zelf kiezen of je liever een mannelijke of een vrouwelijke coach naast je hebt) zal je begeleiden aan de zijlijn. Samen kijken we na de berekeningen, kijken we naar het opgestelde convenant op vaststellingsovereenkomst.

 

Het gevoel dat je er niet alleen voor staat is vaak een geruststelling.

 

Gun jezelf dus een buddy tijdens jouw scheidingsproces! Het tarief voor coaching is lager. Dus je hoeft niet bang te zijn dat je veel dubbele kosten maakt.

 

Hoe pakken we het aan:

Je kunt op elk moment van het traject in stappen. Op het moment dat jij er het meeste behoefte aan hebt.

 

Onze ervaring leert is dat mensen het meeste behoefte hebben aan iemand meekijkt als je er bijna bent. Dus als de berekeningen zijn geweest en alle afspraken op papier staan.Er een convenant of vaststellingsovereenkomst in concept is opgemaakt. Vaak krijg je dan “ koud water vrees’ en ben je angstig om te tekenen.

Vragen die in je op komen zijn dan misschien:

 • Overzie ik alles
 • Staat alles nu echt goed op papier
 • Zijn de berekeningen wel goed gemaakt
 • Wat betekend draagkracht
 • Ben ik eigenlijk tevreden als ik dit teken of heb ik nog uitgesproken zaken die me dwars zitten?
 • Ik zit nog met die erfenis die ik heb ontvangen maar ik heb het hier niet overgehad hoe kan ik dit het beste aanpakken
 • Wat moet ik nu toch doen met het pensioen, kon iemand me de verschillen maar uitleggen
 • Etc etc

 

De ervaring leert dat wij alle stukken doorlezen en dan met jou een afspraak maken in de praktijk van ongeveer 2 uur. Vaak ben je met een paar uur coaching al erg geholpen.

Dit is wat klanten zeggen:

 

Henk: Het heeft me zo veel rust gebracht dat ik kon zeggen wat ik wilde, dat ik de vragen die ik wilde stellen kon stellen zonder dat ik bang was dat ik mijn ex-vrouw zou kwetsen. Dat mijn grootste zorg op tafel kon leggen en dat Saskia en ik een oplossing hebben gevonden die veel beter voelde. Dit is ook aangepast in ons convenant en toen had ik de rust en het vertrouwen op te tekenen

 

Eef: Saskia heeft mij in Jip en Janneke taal alle berekeningen nog een keer uitgelegd. En ze heeft me uitgelegd wat een kinderkosten rekening was. Mijn advocaat had ons dat niet uitgelegd. Uiteindelijk hebben wij voor de kinderkosten rekening gekozen dat voor ons en ons co-ouderschap veel beter was. Ben echt zo blij dat dit op mijn pad is gekomen.

 

 

Jeroen: Ik had Richard gevraagd even alles na te kijken en te kijken of er volgens hem bijzonderheden in het convenant stonden. Na zijn check bleek dat de erfenis niet goed verdeeld was. Deze check leverde mij 40.000 euro op! Deze check leverde mij veel op!

 

Samira: Ik zat tijdens het hele scheidingsproces heel slecht in mijn vel. Ik was eigenlijk alleen maar boos. Toen ik bij Saskia aan tafel zat vroeg ze me wat ik wilde en ze wees me erop naar het grote geheel te kijken en me niet op details te focussen. Ik kon haar altijd bellen als ik het niet meer zag zitten na een sessie met onze eigen mediator. Ze heeft aan de hand genomen en stap voor stap hebben we alles bekeken, opties besproken en heb ik uiteindelijk keuzes kunnen maken die voor mij echt goed voelde. Goud waard een coach tijdens je scheidingsproces ik gun het echt iedereen!

 

Wil jij nu ook iemand die je bijstaat?

Neem dan eens contact met ons op voor de mogelijkheden. Gun jezelf in je scheiding iemand die je rust en inzicht brengt!

Info@exscheiding.nl