Informatie

Lees meer informatie

Welkom op onze informatiepagina. Lees hieronder meer over de onderwerpen die met een scheiding te maken hebben. Heeft u nog andere vragen neem dan gerust contact op via onze contactpagina.

Mediator

Exscheiding

Onze algemene voorwaarden zijn: Procedure vereis- ten voor ADR practitioners en Gedragsregels voor ADR mediators en scheidingsspecialisten.

Neem contact op

Exscheiding

Onze algemene voorwaarden zijn: Procedure vereis- ten voor ADR practitioners en Gedragsregels voor ADR mediators en scheidingsspecialisten.

In het nieuws

Interview Saskia & Richard

Sinds 2010 zijn er per jaar meer scheidingen dan huwelijken. het echtscheidingspercentage ligt boven de 50%. in nederland lopen de meeste huwelijken op de klippen van europa. hoe vaak het ook misgaat, scheiden blijft lastig. hoog tijd om er twee experts bij te halen die kunnen ondersteunen in het pijnlijke en ingewikkelde proces.

Verder lezen

Gescheiden ouders met nieuwe relatie wonen vaak verder uit elkaar

De meeste ouders die scheiden, blijven in de jaren daarna bij elkaar in de buurt wonen. De vader en moeder gaan vaak verder van elkaar af wonen zodra ze een nieuwe partner vinden. Dat concludeert het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

Verder lezen

Hoe betaal je die dure beugel?

Voor een beugel geldt bij uitstek: wie mooi wil zijn, moet pijn lijden. Pas na langdurig ongemak staan de tanden netjes op een rij. Sommige ouders kunnen het makkelijk betalen voor hun kinderen, anderen liggen er krom voor. Hoe leg je zo veel mogelijk kosten bij de verzekeraar?
Hoe betaal je die dure beugel?

Verder lezen

Ondernemersstel Richard & Saskia

Voor editie 25 schuiven wij aan tafel bij saskia en richard, de twee gezichten van ex-scheiding en na-scheiding. scheidingsspecialisten die met hun cliënten een maatwerk traject doorlopen. want iedere scheiding is anders. waarom begonnen zij dit bedrijf?

Verder lezen

Aaf Brandt Corstius en haar man werken al jaren thuis. Haar tips om een scheiding te voorkomen

Continu in één ruimte met de liefde van je leven. Dat kan onverwacht lastig zijn. Ervaringsdeskundige Aaf Brandt Corstius geeft tips. ‘Zie je partner niet als meubelstuk.’

Verder lezen

Hertrouwd, geen testament? Je nieuwe partner erft alles

Wie erft er als twee gescheiden mensen gaan samenwonen? En van wie zijn de spullen eigenlijk? Een testament kan duidelijkheid scheppen.

Verder lezen

Scheidingsseizoen open: goede afspraken onontbeerlijk

De ’s’ is weer in de maand. De ’s’ van september, maar ook van scheiden. De maand na de zomervakantie is een ’populaire’ tijd om een huwelijk te verbreken. De financiële afwikkeling gaat door een fors aantal veranderingen ook nog eens flink op de schop.

Verder lezen

Belastingdienst waarschuwt gescheiden stellen voor hoge naheffingen

Koppels die scheiden, maken veel meer fouten bij het aangifte doen en het aanvragen van toeslagen. Dat resulteert vaak in naheffingen van honderden tot duizenden euro’s. De Belastingdienst begint daarom maandag een voorlichtingscampagne.

Verder lezen

Welke financiële verplichtingen heeft een stiefouder?

Wie een vrouw huwt met kinderen uit een eerdere relatie wordt daarmee onderhoudsplichtig voor de in het gezin wonende kinderen. Hoe ver strekt deze onderhoudsplicht? En wat is de positie van de ongehuwde partner van de moeder?

Verder lezen

Scheiden? Dan kan je autoverzekering ineens een stuk duurder worden

Een scheiding heeft zowel directe als indirecte financiele gevolgen. Het is belangrijk al deze aspecten tijdens het scheidingsproces mee te nemen. Exact weten waarvoor je samen kiest en wat alle consequenties zijn. Helderheid en zekerheid geeft rust in deze roerige periode. Scheidingsspecialisten helpen U hiermee !

Verder lezen

Jolanda Fortuin – kind- en jongerencoach

Als kindercoach ga ik uit van de mogelijkheden van het kind. Ieder kind heeft z’n eigen, unieke kwaliteiten. Op oplossings- en toekomstgerichte wijze leer ik kinderen en jongeren tussen de 6 en 18 jaar die in te zetten in situaties waarbij het dit nodig heeft.

Verder lezen

Steeds minder zaken voor de rechter

Justitie: Het aantal rechtszaken nam de afgelopen jaren met een kwart miljoen af. Dat leidt tot financiële problemen in de rechtspraak.

Verder lezen

Scheiding voor veel mensen onverwachte financiële strop

Scheiden is lijden. Veel Nederlanders hebben er spijt van: niet per se van de relatiebreuk, maar wél van de financiële gevolgen. Onderzoek laat zien dat bijna de helft van de mensen zich beter had willen voorbereiden op een scheiding. „In goed vertrouwen afspraken maken, kennelijk kan dat niet.”

Verder lezen

Waar twee exen vechten om een koophuis

Een man die na een scheiding met zijn nieuwe geliefde in het huis wilde gaan wonen waar hij eerder 33 jaar met zijn ex-echtgenote had doorgebracht, kreeg nul op het rekest. De exen stonden tegenover elkaar in de rechtbank van Oost-Brabant.

Verder lezen

Scheiden? Zes tips voor aanstaande exen

De feestdagen zijn voorbij, de kerstboom kan de deur uit en ineens weet je het: die partner mag erachteraan. Je bent niet de enige: na de feestdagen staat de telefoon bij echtscheidingsadvocaten roodgloeiend, net als na de zomervakantie. Zes tips voor wie klaar is met zijn of haar huwelijk.

Verder lezen

Maak bemiddeling verplicht bij echtscheiding met kinderen

Ouders met kinderen moeten bij een scheiding verplicht worden de hulp in te schakelen van een professionele bemiddelaar (mediator). Daarvoor heeft de SGP een amendement ingediend op een VVD-wetsvoorstel over het gebruik van mediation.

Verder lezen