Wie zijn wij

Specialisten bij uitstek

Wij zijn Saskia, Richard en Maike. We zijn ouders, stiefouder, kind van gescheiden ouders, ervaringsdeskundigen en professionals. Kortom scheidingsspecialisten.

In het verleden hebben wij allemaal op een andere manier een scheiding meegemaakt. Graag hadden wij toen geweten wat we nu weten en toepassen in onze praktijk.

Dagelijks maken wij in onze eigen gezinnen mee wat voor invloed een scheiding heeft op het leven van alle gezinsleden. Als scheiden niet goed gaat, dan wordt de situatie vaak alleen maar erger en complexer.

Hulp bij scheiding

Saskia Schoenmakers

Mediator / scheidingsspecialist

Wat je van mij kunt verwachten is dat ik jullie zorgvuldig en met warmte door het proces ga begeleiden. Alles kan besproken worden. Het samen uit praten is zo helend voor jezelf maar ook voor je ex-partner en vooral ook voor de kinderen.

Richard de Wit

Mediator / scheidingsspecialist

Wat je van mij kunt verwachten, is dat ik open en eerlijk ben. In de scheidingsgesprekken maak ik soms confronterende opmerkingen. En dat is nodig. Je kunt immers maar 1 keer goed scheiden. Ik voel het als mijn taak om je aan het denken te zetten of jullie echt de juiste keuzes maken.

Maike Rademakers

Mediator / Scheidingspedagoog

Wat je van mij kunt verwachten is dat ik jullie zorgvuldig en met warmte door het proces ga begeleiden. Alles kan besproken worden. Het samen uit praten is zo helend voor jezelf maar ook voor je ex-partner en vooral ook voor de kinderen.

Wat je van mij kunt verwachten is dat ik geen oordeel zal hebben op jullie situatie. Alles kan tegen mij gezegd worden. Anderen geven aan dat ik integriteit hoog op de lijst heb staan en dat is ook wat ik zelf voel en voor sta.

Zelf ben ik kind van gescheiden ouders. Mijn ouders gingen uit elkaar toen ik in mijn tienerjaren zat. Het was een moeilijke situatie voor mijn zusje, mijn ouders en ik zelf. Toen ik opgroeide kwam ik situaties tegen die ik moeilijk vond. Bijvoorbeeld een verjaardag, wie nodig ik dan uit en kunnen mijn ouders normaal doen tegen elkaar? Of bij de geboorte van mijn kinderen, wie bel ik nu als eerste? Als kind van gescheiden ouders kwam ik er achter dat heel veel dingen die voor anderen vanzelfsprekend zijn, opeens voor mij niet meer vanzelfsprekend zijn. Mijn hart ligt bij dit werk waarbij ik mijn eigen verdriet om heb weten te zetten in iets positiefs. Koppels en kinderen helpen die veel moeilijke beslissingen moeten gaan nemen. Door mijn ervaringen kan ik je een kijkje geven in de toekomst, kan ik aangeven hoe dingen over kunnen komen, kan ik vragen stellen door de ogen van jullie kind.

Samen met mijn man Ward kreeg ik drie prachtige kinderen. Ik neem mijn ervaringen van mijn gescheiden ouders mee in de kindgesprekken die ik voer. Ik snap als geen ander dat praten over de scheiding met een vreemde heel ingewikkeld kan zijn. Toch weet ik het ijs snel te breken en geven kinderen eigenlijk altijd aan dat ze het heeft opgelucht ook een stem te krijgen in de scheiding.

Als mediator voel ik haarfijn aan dat ouders altijd hun best proberen te doen voor de kinderen maar er komt zoveel op koppels af. Een rustig gesprek aan tafel geeft rust in het hoofd en overzicht. Mijn kennis over de impact van een scheiding op de ontwikkeling van een kind, maakt dat ik jullie kan ondersteunen in het vormgeven van jullie ouderschap.

Kom aan tafel! Ik zal er zijn.

 

Mediators in hart en nieren.

Alle drie hebben wij op een verschillende manier een scheiding meegemaakt. We komen alle drie uit verschillende achtergronden. Richard en Saskia hebben een eigen onderneming gehad. Maike was actief in het onderwijs.

Alle drie zijn we open-minded en creatief in het vinden van oplossingen. Als het op de ene manier niet lukt dan is er wel een andere weg waar het wel lukt.

De afgelopen jaren hebben we een sterk netwerk opgebouwd met hypotheekadviseurs.