Saskia Schoenmakers

Moeder van 4 biologische kinderen
Stiefmoeder van 2 kinderen.
Getrouwd met Richard

Richard en ik hebben allebei een scheiding meegemaakt. Wij hebben ondervonden dat het zorgvuldig afhandelen van een scheiding je enorm kan helpen om na scheiding als goede ouders verder te kunnen gaan. Maar dat het ook andersom werkt als je niet goed afhecht dat je dan na-scheiding veel problemen kan houden samen waar je leven echt van kan verzuren.

Bij ons aan tafel aan in de praktijk is vaak de laatste tafel waar koppels gezamenlijk zaken kunnen afsluiten. Wij nemen de tijd om naar jullie te luisteren en te horen waar het voor jou mis is gegaan. Dit is belangrijk. Als we alleen maar over cijfers praten dan blijven alle emoties bij jezelf. De ander zal misschien wel nooit weten wat het voor jou betekend, hoe jij tot dit besluit bent gekomen of hoeveel verdriet je ervaart. Het samen uit praten is zo helend voor jezelf maar ook voor je ex-partner en vooral ook voor de kinderen.

Wat je van mij kunt verwachten is dat ik jullie zorgvuldig en met warmte door het proces ga begeleiden. Alles kan besproken worden. Ik zal jullie met open ontvangen in onze mooie praktijk omdat ik als geen ander weet dat scheiden een heel verdrietig proces is waar veel emoties bij komen kijken. Het is dan extra fijn als je je laat begeleiden door mensen die begrip hebben. En dat heb ik heel veel begrip wat er ook is voorgevallen.